Obuka za upravljanje projektima (kurs Project Manager) | PMS

Obuka za upravljanje projektima

KURS ZA UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

Ako čitate ove redove, znači da ste zainteresovani za obuku za upravljanje projektima, odnosno za project manager kurs i dobro je što je tako jer ste na pravom mestu.

Recite zbogom projektima koji kasne i prekoračuju budzet. Postanite super heroj projekt menadzmenta!

Krajnje je vreme da prestanite da se nervirate zbog probijanja rokova jer smo pripremili obuku kojom ćete steći samouverenost u vodjenju projekata. Umesto da se osećate frustrirano i nervozno zbog vaših projekata, osetite sigurnost i opuštenost na poslu.

Slika sa treninga - Johson Controls Srbija

Slika sa treninga Johson Controls Srbija

Naravno, nije lako osetiti olakšanje i samouverenost prilikom upravljanja projektima jer je puno toga protiv vas. Projekat sam po sebi nosi velike rizike o čemu govori poražavajuća globalna statistika koja kaže da se dve trećine projekata završi neuspešno. Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan:

– Nedostatak obučenih rukovodilaca projekata ili projekt menadžera.

 

Nedostatak obuke čini da firme imaju velike gubitke zbog neuspešnih projekata jer im nedostaje odgovarajuće tehnike i alati kojima će projekt menadžeri poboljšati svoje veštine upravljanja projektima, a samim tim povećati profit firme, zar ne? Zato smo pripremili adekvatan kurs za upravljanje projektima pod nazivom:

 

SAVREMENE TEHNIKE UPRAVLJANJA PROJEKTIMA

Šta čete naučiti na ovom project manager kursu?

– Naučićete kako se upravlja projektima, kako se upravlja vremenom, timom, komunikacijom između članova tima, rizicima, troškovima, kvalitetom, nabavkom…

– Naučićete kako završiti projekat u dogovorenom roku, kako ostvariti ciljeve projekta, osigurati kvalitet i sve to u okviru zadatog budžeta.

– Naučićete šta je kritični put projekta i kako da kontrolišete aktivnosti na kritičnom putu, kako da pratite varijansu (odstupanja) projekta i kako da preventivno i korektivno delujete i upravljate projektom na pravi način, odnosno da vratite projekat na pravi put.

I ono što je najbitnije.

Za samo 48 sati ćete napraviti VELIKI ISKORAK u svom znanju.

ucionica-ms-project

Kome je namenjen kurs?

Kurs “Savremene tehnike upravljanja projektima” je namenjen svima koji žele sa savladaju tehnike upravljanja projektima. Kurs je baziran na najkorišćenijoj metodologiji vođenja projekata (PMI metodologija), odnosno metodologiji koju propagira Project Management Institute kao najveće svetsko telo koje se bavi vođenjem projekata. Ova metodologija predstavlja dobru praksu projektnog menadžmenta i tačno definiše kroz koje faze, korake i procese prolazi projekat od svog početka, odnosno iniciranja pa do svog završetka.

Kurs za project management je namenjen rukovodiocima projekta, učesnicima projekta, ali i menadžerima i ostalima koji se u svom radu susreću sa projektima i projektnim upravljanjem (građevinski i mašinski inženjeri, arhitekte, programeri).

Jednom reči, namenjen je budućim herojima projekt menadžmenta!

kss-rilinda

Znanje dobijeno na kursu je primenljivo uvek i svuda, na svim projektima bez obzira na vrstu i obim projekta, kao i na tip industrije u kojoj se dešava projektni zadatak. Trening je osmišljen na takav način da uključi i aktivira sve polaznike bez obzira na njihov nivo znanja.  Zato i nije potrebno nikakvo predznanje, niti prethodno vođenje projekata jer će se nakon završene obuke zaokružiti slika o sastavnim delovima projekta i pravilnom načinu upravljanja projektom.

projekt-menadzment-kurs

Kako izgleda obuka?

 • Obuka za upravljanje projektima je interaktivna, sastoji se od više tematskih celina u kojima se prolazi teorijski deo nakon čega slede praktični primeri i vežbe. Tokom interaktivne obuke se prolazi izrada plana jednog realnog projekta, osmišljenog na samom treningu i simulira njegova realizacija, praćenje i kontrola. Svi primeri su realni i predstavljaju simulaciju konkretnih projekata na osnovu potreba i zahteva polaznika. Propagira se timski rad jer se u grupi radi na projektnom planiranju.

utisci-jca

aleksandar-mitas

Utisci sa obuke za upravljanje projektima

 

Plan obuke

Kurs obrađuje sledeće tematske celine:

I DAN

10.00 – 11.30

 • Šta je projekat, a šta program i portfolio projekata,
 • Kojih pet projektnih procesa i deset oblasti znanja treba dobro naučiti,
 • Na osnovu čega izabrati pravi projekat u moru ponuđenih predloga

11.30 – 11.45 Pauza

11.45 – 13.15

 • Upravljanje integracijom (Projektna povelja ili projektni zadatak – dokument koji formalno pokreće sam projekat, Project management planovi),
 • Upravljanje obimom projekta (definisanje ciljeva projekta, tačnije onoga što jeste i što nije sastavni deo projekta, Work Breakdown Structure – dekompozicija projekta na manje delove kojima možemo sa velikom preciznošću predvideti trajanje, početak i kraj, potrebne resurse, troškove i slično)

13.15 – 13.45 Pauza

13.45 – 15.15

 • Upravljanje vremenom (Mrežni dijagram, šta je kritični put i kako identifikovati aktivnosti na njemu)
 • Izrada Gant dijagram
 • Kontrola vremena

15.15 – 15.30 Pauza

15.30 – 17.00

 • Upravljanje troškovima (Formiranje budžeta, Earn Value metoda, praćenje i kontrola troškova)

20151203_155909

II DAN

10.00 – 11.30

 • Obnavljanje gradiva iz prethodnog dana,
 • Upravljanje kvalitetom (Išikava dijagram, Mape procesa, Kontrolne liste, Pareto metoda, Histogram, Kontrolna karta, Sketer dijagram) sa ciljem da investitor (klijent) dobije baš ono što je tražio i sa onim kvalitetom koji je dogovoren

11.30 – 11.45 Pauza

11.45 – 13.15

 • Upravljanje ljudskim resursima (formiranje i razvoj tima, definisanje pravila ponašanja, nagrada i priznanja)
 • Upravljanje rizicima (kvantitativna i kvalitativna analiza rizika, registar rizika, pravljenje strategije odgovora na pojavu rizika)

13.15 – 13.45 Pauza

13.45 – 15.15

 • Upravljanje komunikacijom na projektu (kako, kada, na koji način i sa kim ćemo komunicirati, kako ćemo izveštavati o statusu i ostalim elementima projekta)
 • Upravljanje zainteresovanim stranama (ko su zaintreresovane strane na projektu, kako ćemo njima upravljati)

15.15 – 15.30 Pauza

15.30-17.00

 • Upravljanje nabavkom,
 • Zatvaranje projekta,
 • Obnavljanje celog kursa, i
 • Uvod u MS Project kao jedan od najboljih softverskih alata za projekt menadžment

Rekli su o kursu Project Manager

utisci-mitas

Utisci sa treninga

Utisci sa treninga

OPŠTE INFORMACIJE O PROJECT MANAGEMENT KURSU

Trajanje: 2 dana (petak i subota)

Vreme: 09-16h

Tip obuke: In-house

Minimalan broj polaznika: 3

 

Pogledajte i video komentar obuke

strelica

Želim brzo da naučim da upravljam projektima

Ime i prezime (neophodno)

E-mail (neophodno)

Telefon

Firma

Prijavljujem se za kurs

Vaša poruka