Uspeh iz prošlosti ne implicira uspeh u budućnosti | Project Management Srbija

Uspeh

Uspeh

Uspeh

Uspeh

Znanje je moćPoslovna budućnost nije i neće biti povezana sa prošlošću. Uspeh iz prošlosti ne implicira uspeh u budućnosti. Tajna uspeha, odnosno formula za jučerašnji uspeh gotovo sigurno garantuje da će biti formula za sutrašnji neuspeh. Ako misliš da si dovoljno dobar i da ne treba da učiš, “mrtav si”. Ovo su osnove koje svaki menadžer, sa željom da bude vrhunski mora dobro da zapamti.

Znanje je moć

Ne možete na budućnost gledati kao na nastavak prošlosti, jer će budućnost biti sasvim drugačija. Novi izvor bogatstva nisu ni novac, ni sirovine, ni zemlja, ni tehnologija, vec inteligencija, pamet i stručnost ljudi. Za upravljanje projektima je najbitnije znanje. Ono što je danas najbolja praksa, godinama se usavršava, i menja tako da je stalno usavršavanje i učenje jedini siguran put ka uspehu.

Ono što je bitno za firme je da finansijeri treba da budu samo finansijeri, a ne vlasnici i jedini koji donose odluke. Oni će u kompanijama imati sigurnost i pravo na povraćaj razumnog dela svog investiranog kapitala. Odluke o investicijama i pravcima razvoja kompanije će biti prepuštene kompetentnim kadrovim. Potrebno je dati više prava ljudima koji rade u kompaniji, jer su oni realna aktiva te kompanije. Zbog toga svi koji žele da uspeju, moraju svoju konkurentsku prednost zasnivati na ljudima, na uvažavanju i primeni menadžmenta znanja i na intelektualnom kapitalu,odnosno na mudrosti!!!

Sve uspešne ljude karakteriše jedna specifična crta ličnosti. To nije nešto sa čime se rađaju, mada je poželjno roditi se sa time. To je nešto što može da se stvori tokom života. Može da se neguje, razvija i povećava. 

To je možda i ključna strana uspeha. To je samopouzdanje.


Srodne teme:

1. Mudrost u menadžmentu

2. Emocionalna inteligencija – Vaš put do uspeha

3. Mudrost podstiče konkurenciju

4. Promene u menadžmentu

5. Znanje je moć

2 komentara na “Uspeh

  1. sportska oprema

    Obrni, okreni sve se svodi na znanje. Znanje je jedina stvar koju nam niko ne moze uzeti. Znanje je nesto sto mozemo beskonancno da delimo i opet cemo ga imati.