12 pravila za uspeh u životu – 2.pravilo | Project Management Srbija

12 pravila za uspeh u životu – 2.pravilo

12 pravila za uspeh u životu – 2.pravilo

12 pravila za uspeh u životu – 2.pravilo

12 Pravila za uspeh

 

Ovo su pravila za uspeh. Neću Vam reći da će Vam pomoći da uspete u životu, ostaviću Vam da to sami zaključite. Ono što je sigurno je da treba da ih pročitate i razmislite o njima. Ako želite, počnite da ih primenjujete i videćete promene. Sve je na Vama. Drugo pravilo za uspeh, kaže:

2.     VI STE CENTAR UNIVERZUMA. OSTANITE TAMO.

Uvek budite na oprezu i spremni da reagujete na iznenađenje. Ostanite fokusirani, budite u centru i očekujte iznenađenja. Biti u centru dešavanja ima dve strane: unutrašnju i spoljašnju.

Unutrašnja strana centra

Unutrašnja strana centra dolazi prva. Pogledajte unutra, zaronite duboko u sebe potražite ono najbolje u sebi. To je mesto gde ćete naći unutrašnji mir. Provodeći vreme na tom mestu, imaćete bistar um i svež duh. Taj ulaz je Vaš centar, ako ne možete upravljati sobom kako ćete upravljati projektom, kako ćete upravljati drugim ljudima.
Uzmite mali odmor više puta u toku dana i naučite da budete opušteni. Nađite u sebi oazu mira i često je posećujte. Ako to radite svakog dana, bićete hladnije glave, jači, sa više samopouzdanja. Vaše fizičko i mentalno zdravlje će se popraviti. I ono što je nabitnije, više ćete biti fokusirani na ono šta sami mislite o sebi, nego šta drugi misle o Vama.

Spoljašnja strana centra.

Morate biti svesni svojih ličnih ograničenja i granica. To je kritično za uspeh. Obratite pažnju na mesta gde obično zapnete, a ostali nastave dalje. Zaštitite svoju osobenost, jedinstvenost, integritet ili ličnost i poštujte tuđu ličnost (to je i jedno od 10  NLP aksioma). Dozvoljavajući drugima da pređu Vaše granice, uništiće Vašu ličnu slobodu i dozvoliće im da rade sa Vama šta god požele.

Ako pređete granice drugih vodićete više računa o njihovim životima nego o svom. Možete brinuti o drugima bez vođenja njihovog života.

Tajna uspeha je – živite svoj život.


12 pravila za uspeh:

1. Samokontrola i veština komunikacije

2. Vi ste centar univerzuma

3. Ono što misliš to i dobiješ

4. Ti praviš navike, a onda navike prave tebe.

5. Krivica Vas zarobljava, a odgovornost oslobađa.

6. Obaveza je prevara

7. Očekujte Više od sebe, a manje od drugih

8. Ne postoji srećno do kraja života, morate ga napraviti

9. Oprostite drugima

10. Postoji pakao, sami ga pravimo!

11. Možeš da napraviš raj na zemlji

12. Nikada nije kasno za promene

 


PREPORUKA:

31 način da povećate samopouzdanje na poslu