12 pravila za uspeh – 10.pravilo | Project Management Srbija

12 pravila za uspeh – 10.pravilo

12 pravila za uspeh – 10.pravilo

12 pravila za uspeh – 10.pravilo

12 pravila za uspeh

Deseto pravilo za uspeh, kaže:

Postoji pakao, sami ga pravimo!

VrataLjudi kreiraju svoj lični pakao svojim moralnim načelima, žale zbog propuštenih prilika, opterećuju ih prezir i krivica. Kada na to dodaju ljubomoru i zavist, onda su im vrata pakla skroz otvorena, a vrata uspeha se polako zatvaraju.

Žrtvuju svoj duhovni mir, i ponekad, samopoštovanje zarad kratkotrajnog zadovoljstva. Oni koji izbegavaju da naprave bilo kakav napor – bilo fizičko vežbanje, bilo mentalni napor, opraštanje drugima, ili da urade nešto za drugoga, postaju uskih shvatanja i sve manje fleksibilni. Nedostatak ambicije, želje da se nešto promeni, počinje da guši njihove snove i njihov entuzijazam umire. Jednostavno počinju imati negativan stav prema svim stvarima u životu. Žale se i kritikuju sve redom jer ih je život izneverio. Istina je da život nikoga ne izneveri, već su oni izneverili život,  prestali su da pokušavaju.
Vrlo brzo njihov imuni sistem šalje poruku i nevolje počinju – njihovi odnosi sa drugima su narušeni i život im postaje teško iskušenje. Um i telo su jedno, ako um ne funckioniše kako treba to se reflektuje na telo. Počinju da izgledaju i da se ponašaju kao da su mnogo stariji nego što zaista jesu. Žive u prošlosti, ne razmišljaju o budućnosti. Razvlače se iz dana u dan, misleći samo na negativne stvari koje su im se desile.

E, to je, zaista, pakao. I što je bitno, sami ga pravimo. Da bi postigli uspeh u životu, treba izbeći takav šablon ponašanja, jer sve zavisi od nas. Izbor načina života je naš lični izbor, niko nam ne može nametnuti kako ćemo živeti. Sve je na nama.


12 pravila za uspeh:

1. Samokontrola i veština komunikacije

2. Vi ste centar univerzuma

3. Ono što misliš to i dobiješ

4. Ti praviš navike, a onda navike prave tebe.

5. Krivica Vas zarobljava, a odgovornost oslobađa.

6. Obaveza je prevara

7. Očekujte Više od sebe, a manje od drugih

8. Ne postoji srećno do kraja života, morate ga napraviti

9. Oprostite drugima

10. Postoji pakao, sami ga pravimo!

11. Možeš da napraviš raj na zemlji

12. Nikada nije kasno za promene

 


PREPORUKA:

31 način da povećate samopouzdanje na poslu