Obuka za MS Project | PMS

Obuka za MS Project

Kurs za MS Project

 

logo-project

Kada smo razmišljali o uvodjenju kursa, razmišljali smo koji kurs za upravljanje projektima bi bio najefikasniji, odnosno koji softverski alat bi vam najviše pomogao u radu. Došli smo do zaključka da je pravo rešenje MS Project i napravili smo kurs MS Project 2013 – vrhunski alat za upravljanje projektima koji će vam olakšati upravljanje projektima jer ćete vrlo lako i jednostavno naučiti da

 • kontrolišete projekat,
 • pišete izveštaje,
 • pratite troškove,
 • vratite projekat na pravi put
 • pratite korišćenje resursa…

 

Šta je MS Project?

MS Project je program namenjen planiranju, praćenju i kontroli realizacije projekata. MS Project se koristi za sve elemente upravljanja projektima, od postizanja strogih vremenskih okvira do biranja adekvatnih resursa i osnaživanja tima. Jednom reči, to je pravi alat za projekt menadžere, alat koji im nudi lakši i intuivniji rad na projektima, omogućavajući im bolje rezultate.

 

Zašto je upravljanje projektima lakše uz MS Project

Postoji puno programa za upravljanje projektima, zar ne?

Međutim, jedan se posebno izdvaja, a to je Microsoft Project. Zašto baš MS Project i zašto je upravljanje projektima lakše uz njega. Zašto se baš MS Project izdvojio kao alat za upravljanje projektima?

Najkraći odgovor bi bio da je upravljanje projektima lakše uz MS Project jer u pozadini ima moćan, vizuelno dopadljiv i efikasan alat za upravljanje projektima svih veličina.

MS Project

MS Project

 

Ako tražimo detaljniji i precizniji odgovor, onda možemo navesti devet komparativnih prednosti MS Project-a u odnosu na slične programe za upravljenje projektima.

 

Utisci sa obuke

Utisci sa obuke

 
PRIJAVI SE
 

9 prednosti MS Project-a

 

1.   Familijaran i intuitivan

Ko je radio u Office-u, upoznat je sa grafičkim interfejsom MS Project-a. Tu su karakteristični riboni koji olakšavaju pronalaženje i korićenje samog programa, mnogo više nego što su to omogućavali meniji. Vrlo je pregledan interfejs, sve je logički grupisano i na najlakši mogući način se kreira, upravlja projektima, pregleda, snima, štampa…

MS Project - riboni

MS Project – riboni

2.   Štedi vreme i napor

MS Project 2013 štedi vreme i trud svojim poznatim i korisnim  funkcijama kao što su filtriranje, auto-complete, skrol, zum, ubacivanje novih kolona i slično. Na taj način brzo i efikasno možete da radite u programu, organizujete i analizirate detalje projekta. Integracija sa Office paketom je odlična, pa na vrlo jednostavn način možete podatke prebacivati iz jednog u drugi program.

 

3.   Fleksibilan i moćan alat za upravljanje projektima

Planiranje je pod kontrolom samog korisnika, a fleskibilnost se ogleda u jednostavnosti korišćenja Excela i snage Project modula za planiranje. Sve projektne aktivnosti mogu da se prebace iz Excela u MS Project, a da se kasnije dodatno podese u MS Project-u.

 

4. Bolji pregled projekta – vremenska osa

U odnosu na prethodnu verziju napravljena je potpuno nova i vizuelno dopadljiva vremenska osa, gde se mnogo jasnije vide aktivnosti, ključne tačke projekta, faze projekta… Nova paleta boja i tekstulani efekti čine vremensku osu još lepšom omogućavajući vam bolji pregled samog projekta i veću kontrolu upravljanja projektima. Vremensku osu je moguće odštampati ili iskopirati i prebaciti u drugi program.

 

vremenska-osa-projekta

Vremenska osa u MS Project-u

 

5. Jednostavno upravljanje resursima

Project Professional 2013 ima dodatnu opciju –  Team Planner. Na najjednostavniji način možete upravljati ljudskim  i ostalim resursima. Alokacija resursa i poravnanje resursa se rešavaju u par klikova. Pored toga Task Inspector nudi dodatnu analizu i intuitivno  vođenje ka rešavanju konflikta u vezi planiranja vremena, potrebnog rada i resursa.

 

Prikaz Team Planner

Prikaz Team Planner

 

6. Kontrola i praćenje projekta

Brzo i jednostavno proverite planirane i relalizovane troškove, odnosno uporedite osnovni budžet na početku projekta i prognozirani budžet na kraju projekta. Šta to znači?

Vrlo lako možete porediti planirane troškove (baseline), tekuće ili aktuelne troškove kao i prognozirane troškove koji se formiraju na osnovu  trendu vaše potrošnje.

Ugrađena je earned-value analiza. Na isti način, možete pratiti ne samo troškove, već i potreban rad, kao i vreme trajanja projekta. Upravljanje projektima nikada nije bilo lakše. U dva klika dobijate statistiku projekta.

Statistika projekta

Statistika projekta

7. Upravljanje rizicima

Verzija Microsoft Project Professional sadrži Inactive Tasks – neaktivne taskove. Na osnovu ovog poboljšanja, imate mogućnost da predvidite dva scenarija, dve mogućnosti kuda će da krene projekat. Nakon toga, kada vidite kako se odvija projekat, jednu od tih opcija proglasite neaktivnom (Inactive Task) što je odličan način kontrole rizika.

 

8. Saradnja sa timom

Ova opcija je takođe sastavni deo napredne verzije MS Project Professional. Omogućava vam da sinhronizujete MS Project i SharePoint portal. Na taj način svaki član projektnog tima može pristupiti SharePoint-u i ažurirati status aktivnosti koje su mu dodeljene, a projekt menadžer će sve promene videti u MS Project-u.

Idealan spoj dva programa koji omogućava praćenje progresa projekta. Nije potrebno da članovi projektnog tima budu u istoj kancelariji, zgradi, gradu, pa ni državi. Dovoljno je da imaju internet konekciju i mogućnost pristupa SharePoint portalu. Oni pristupe portalu i ažuriraju projektne aktivnosti, a projekt menadžer na svom računaru sinhronizuje MS Project sa SharePoint portalom i istog trena dobije sve promene.

Nikad bolja komunikacija sa timom, nikad lakša sinhronizacija.

 

9. Neverovatne mogućnosti – upravljanje projektima na nivou preduzeća

Zamislite mogućnost unificanog upravljanja projektima: project i protfolio management na nivou preduzeća. Kombinacija softvera MS Project Professional i Microsoft Project Server  vam omogućava da na jednom mestu upravljate projektima na nivou preduzeća. Kroz jedan alat pratite sve projekte na nivou preduzeća, optimizujete resurse, kontrolišete sve aktivnosti i sve troškove.

 

CILJEVI OBUKE

Glavni ciljevi obuke su:

 1. Sticanje teorijskog znanja upravljanja projektima
 2. Osposobljavanje polaznika za rad u MS Project-u

 

PLAN OBUKE  ZA MS PROJECT

Obuka za upravljanje projektima uz pomoć MS Project-a se sastoji od teorijskog i praktičnog dela i predstavlja kombinaciju teorijskih predavanja, praktičnih primera, radionica, vežbi i multimedijalnih sadržaja.

 

TEORIJSKI DEO

 • Šta je projekat
 • Upravljanje projektima
 • Projektni procesi
 • Oblasti znanja
 • Projektna dokumentacija
 • Upravljanje rizikom
 • Upravljanje komunikacijom

 

bureau-cube-3

 

PRAKTIČNI DEO (MS PROJECT 2013)

 • Izgled programa
 • Kalendar projekta
 • Podešavanja aktivnosti
 • Podešavanja resursa
 • Dodeljivanje resursa
 • Poredjenje projekta sa osnovnim planom
 • Kritični put projekta
 • Troškovi projekta
 • Sortiranje, filtriranje i grupisanje
 • Tabele i pogledi
 • Izveštavanje
 • Varijansa
 • Vraćanje projekta na pravi put

 

trening MS Project

 

PRIJAVI SE

 

Da li je ova obuka za Vas?

Ova obuka je za Vas:

– Ako želite da prošitite svoje znanje upravljanja projektima

– Ako ste menadžer

– Ako ste projekt menadžerima ili bi želeli da budete

– Ako ste član projektnog tima

– Ako pripadate IT sektoru (programer ste ili web dizajner)

– Ako ste gradjevinac i arhitekta

U slučaju da se ste na makar jedno pitanje odgovorili sa DA, znači da ste na pravom mestu.

 

unapredite-svoje-poslovanje

 

OPŠTE INFORMACIJE O KURSU

Trajanje obuke: 2 dana (petak-subota),

Vreme: 10-17h

Tip obuke: In-house

Minimalan broj polaznika: 3

 

CENA

usteda

 

Preporučena cena: 25.000 RSD

NAŠA CENA: 19.990 RSD

 

 

Pitanja i odgovori u vezi obuke za MS Project

 

P. Zašto subotom držite obuku?

O. Naša praksa je pokazala da firme nisu voljne da se odreknu svojih zaposlenih u toku radnog vremena, pa smo zato odlučili da ne remetimo rad firmi, pa je jedino rešenje bilo obuka subotom.

 

P. Da li je obezbeđena literatura?

O. Da, naravno.

 

P. Da li radite konsultacije nakon obuke, u slučaju da imamo konkretna pitanja ili probleme u radu?

O. Da, naravno. Za sva pitanja nakon završene obuke smo Vam na raspolaganju.

 

REKLI SU O NAMA

Utisci sa treninga

Utisci sa treninga

sasa-utisci-novo

Trening za MS Project 2013

patent-utisci-1

strelica

PRIJAVI SE ZA OBUKU

Ime (neophodno)

Prezime (neophodno)

E-mail (neophodno)

Telefon (neophodno)

Firma

Broj polaznika obuke

Prijavljujem se za kurs

Vaša poruka