Obuka za MS Project | Project Management Srbija

Obuka za MS Project

Kurs za MS Project

 

Kada smo razmišljali o uvodjenju kursa, razmišljali smo koji kurs za upravljanje projektima bi bio najefikasniji, odnosno koji softverski alat bi vam najviše pomogao u radu. Došli smo do zaključka da je pravo rešenje MS Project i napravili smo kurs MS Project – vrhunski alat za upravljanje projektima koji će vam olakšati upravljanje projektima jer ćete vrlo lako i jednostavno naučiti da

 • kontrolišete projekat,
 • pišete izveštaje,
 • pratite troškove,
 • vratite projekat na pravi put
 • pratite korišćenje resursa…

Ovo je NAŠA NAJTRAŽENIJA OBUKA. Proverite zašto!

 

Šta je MS Project?

MS Project je program namenjen planiranju, praćenju i kontroli realizacije projekata. MS Project se koristi za sve elemente upravljanja projektima, od postizanja strogih vremenskih okvira do biranja adekvatnih resursa i osnaživanja tima. Jednom reči, to je pravi alat za projekt menadžere, alat koji im nudi lakši i intuivniji rad na projektima, omogućavajući im bolje rezultate.

Zašto je upravljanje projektima lakše uz MS Project

Postoji puno programa za upravljanje projektima, zar ne?

Međutim, jedan se posebno izdvaja, a to je Microsoft Project. Zašto baš MS Project i zašto je upravljanje projektima lakše uz njega. Zašto se baš MS Project izdvojio kao alat za upravljanje projektima?

Najkraći odgovor bi bio da je upravljanje projektima lakše uz MS Project jer u pozadini ima moćan, vizuelno dopadljiv i efikasan alat za upravljanje projektima svih veličina. Pri tome, ovaj program:

 • sve promene plana projekta ažurira u realnom vremenu
 • momentalno daje projekcije troškova na kraju projekta, 
 • projekcije samog trajanja projekta.
 • i sve u realnom vremenu tako da odmah znate kako će izgledati kraj projekta.

 

 

baseline

MS Project

Ako tražimo detaljniji i precizniji odgovor, onda možemo navesti devet komparativnih prednosti MS Project-a u odnosu na slične programe za upravljenje projektima.

 

 

PRIJAVI SE

 

Devet prednosti MS Project-a

 

Familijaran i intuitivan

Ko je radio u Office-u, upoznat je sa grafičkim interfejsom MS Project-a. Tu su karakteristični riboni koji olakšavaju pronalaženje i korićenje samog programa, mnogo više nego što su to omogućavali meniji. Vrlo je pregledan interfejs, sve je logički grupisano i na najlakši mogući način se kreira, upravlja projektima, pregleda, snima, štampa…

Riboni

Riboni

Štedi vreme i napor

MS Project 2019 štedi vreme i trud svojim poznatim i korisnim  funkcijama kao što su filtriranje, auto-complete, skrol, zum, ubacivanje novih kolona i slično. Na taj način brzo i efikasno možete da radite u programu, organizujete i analizirate detalje projekta. Integracija sa Office paketom je odlična, pa na vrlo jednostavn način možete podatke prebacivati iz jednog u drugi program.

 

Fleksibilan i moćan alat za upravljanje projektima

Planiranje je pod kontrolom samog korisnika, a fleskibilnost se ogleda u jednostavnosti korišćenja Excela i snage Project modula za planiranje. Sve projektne aktivnosti mogu da se prebace iz Excela u MS Project, a da se kasnije dodatno podese u MS Project-u. 

 

Bolji pregled projekta – vremenska osa

U odnosu na prethodnu verziju napravljena je potpuno nova i vizuelno dopadljiva vremenska osa, gde se mnogo jasnije vide aktivnosti, ključne tačke projekta, faze projekta… Nova paleta boja i tekstulani efekti čine vremensku osu još lepšom omogućavajući vam bolji pregled samog projekta i veću kontrolu upravljanja projektima. Vremensku osu je moguće odštampati ili iskopirati i prebaciti u drugi program.

 

vremenska-osa-projekta

Vremenska osa u MS Project-u

 

Jednostavno upravljanje resursima

Project Professional 2013 ima dodatnu opciju –  Team Planner. Na najjednostavniji način možete upravljati ljudskim  i ostalim resursima. Alokacija resursa i poravnanje resursa se rešavaju u par klikova. Pored toga Task Inspector nudi dodatnu analizu i intuitivno  vođenje ka rešavanju konflikta u vezi planiranja vremena, potrebnog rada i resursa.

 

Prikaz Team Planner

Prikaz Team Planner

 

Kontrola i praćenje projekta

Brzo i jednostavno proverite planirane i relalizovane troškove, odnosno uporedite osnovni budžet na početku projekta i prognozirani budžet na kraju projekta. Šta to znači?

Vrlo lako možete porediti planirane troškove (baseline), tekuće ili aktuelne troškove kao i prognozirane troškove koji se formiraju na osnovu  trendu vaše potrošnje.

Ugrađena je earned-value analiza. Na isti način, možete pratiti ne samo troškove, već i potreban rad, kao i vreme trajanja projekta. Upravljanje projektima nikada nije bilo lakše. U dva klika dobijate statistiku projekta.

Statistika projekta

Statistika projekta

 

Upravljanje rizicima

Verzija Microsoft Project Professional sadrži Inactive Tasks – neaktivne taskove. Na osnovu ovog poboljšanja, imate mogućnost da predvidite dva scenarija, dve mogućnosti kuda će da krene projekat. Nakon toga, kada vidite kako se odvija projekat, jednu od tih opcija proglasite neaktivnom (Inactive Task) što je odličan način kontrole rizika.

 

Saradnja sa timom

Ova opcija je takođe sastavni deo napredne verzije MS Project Professional. Omogućava vam da sinhronizujete MS Project i SharePoint portal. Na taj način svaki član projektnog tima može pristupiti SharePoint-u i ažurirati status aktivnosti koje su mu dodeljene, a projekt menadžer će sve promene videti u MS Project-u.

Idealan spoj dva programa koji omogućava praćenje progresa projekta. Nije potrebno da članovi projektnog tima budu u istoj kancelariji, zgradi, gradu, pa ni državi. Dovoljno je da imaju internet konekciju i mogućnost pristupa SharePoint portalu. Oni pristupe portalu i ažuriraju projektne aktivnosti, a projekt menadžer na svom računaru sinhronizuje MS Project sa SharePoint portalom i istog trena dobije sve promene.

Nikad bolja komunikacija sa timom, nikad lakša sinhronizacija.

 

Neverovatne mogućnosti – upravljanje projektima na nivou preduzeća

Zamislite mogućnost unificanog upravljanja projektima: project i protfolio management na nivou preduzeća. Kombinacija softvera MS Project Professional i Microsoft Project Server  vam omogućava da na jednom mestu upravljate projektima na nivou preduzeća. Kroz jedan alat pratite sve projekte na nivou preduzeća, optimizujete resurse, kontrolišete sve aktivnosti i sve troškove.

Utisci sa obuke u Novom Sadu

Utisci sa obuke u Novom Sadu

 

CILJEVI OBUKE

Glavni ciljevi obuke su:

 1. Sticanje teorijskog znanja upravljanja projektima
 2. Osposobljavanje polaznika za rad u MS Projectu

 

PLAN OBUKE  ZA MS PROJECT

Obuka za upravljanje projektima uz pomoć MS Project-a se sastoji od teorijskog i praktičnog dela i predstavlja kombinaciju teorijskih predavanja, praktičnih primera, radionica, vežbi i multimedijalnih sadržaja.

 

TEORIJSKI DEO

 • Šta je projekat
 • Upravljanje projektima
 • Projektni procesi
 • Oblasti znanja
 • Projektna dokumentacija
 • Upravljanje rizikom
 • Upravljanje komunikacijom

 

elektromontaza-obuka-ms-project

 

PRAKTIČNI DEO (MS PROJECT)

 • Izgled programa
 • Kalendar projekta
 • Podešavanja aktivnosti
 • Podešavanja resursa
 • Dodeljivanje resursa
 • Poredjenje projekta sa osnovnim planom
 • Kritični put projekta
 • Troškovi projekta
 • Sortiranje, filtriranje i grupisanje
 • Tabele i pogledi
 • Izveštavanje
 • Varijansa
 • Ažuriranje projekta

 

trening MS Project

 

PRIJAVI SE

 

Da li je ova obuka za Vas?

Ova obuka je za Vas:

– Ako želite da prošitite svoje znanje upravljanja projektima

– Ako ste menadžer

– Ako ste projekt menadžerima ili bi želeli da budete

– Ako ste član projektnog tima

– Ako pripadate IT sektoru (programer ste ili web dizajner)

– Ako ste gradjevinac i arhitekta

U slučaju da se ste na makar jedno pitanje odgovorili sa DA, znači da ste na pravom mestu.

 

unapredite-svoje-poslovanje

 

Pitanja i odgovori u vezi obuke za MS Project

 

P. Zašto subotom držite obuku?

O. Naša praksa je pokazala da firme nisu voljne da se odreknu svojih zaposlenih u toku radnog vremena, pa smo zato odlučili da ne remetimo rad firmi, pa je jedino rešenje bilo obuka subotom.

 

P. Da li je obezbeđena literatura?

O. Da, naravno.

 

P. Da li radite konsultacije nakon obuke, u slučaju da imamo konkretna pitanja ili probleme u radu?

O. Da, naravno. Za sva pitanja nakon završene obuke smo Vam na raspolaganju.

 

REKLI SU O NAMA

Utisci sa treninga

Utisci sa treninga

sasa-utisci-novo

Trening za MS Project

patent-utisci-1

 

DODATNE PREDNOSTI NAŠEG KURSA                   

 • Radimo na vašem konkretnom projektu
 • Ovo je naš najtraženiji kurs
 • 100% naših polaznika bi preporučilo ovaj kurs drugima
 • Prosečna ocena kursa je 4,83 (ocena 1-5)
 • Radili smo sa najvećim kompanijama u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i BiH
 • Dobijate najveću vrednost za vaš novac i zato dobijate potpunu garanciju zadovoljstva pa u slučaju da niste zadovoljni obukom, vratićemo vam sav novac. Bez bilo kakvih dodatnih pitanja. Zato što znamo šta nudimo.

 

OPŠTE INFORMACIJE O MS PROJECT KURSU

Naziv kursa Osnovni kurs Trodnevni kurs
Trajanje kursa 2 dana 3 dana
Vreme 09-16h 09-16h
Tip obuke In-house In-house
Minimalan broj polaznika 3 3
Treći dan obuke *Detaljno planiranje projekta
Cena 24.990 + PDV 36.990 + PDV

*Napomena

“MS Project – trodnevni kurs” predstavlja nadograđenu verziju prethodno navedenog dvodnevnog kursa. Pri tome prva dva dana su potpuno identična, a treći dan služi za rad na konkretnom projektu po Vašem izboru. U toku tog dana biće uzet jedan Vaš projekat i u potpunosti prebačen u MS Project. Znači sve aktivnosti i svi resursi koji će raditi na projektu će biti u novom MS Project fajlu. Imaćete snimljen početni plan projekta sa objašnjenjem kako ažurirati stepen realizacije aktivnosti i pratiti da li postoje odstupanja od početnog plana po pitanju trajanja projekta, troškova, kao i radnih sati koje je potrebno utrošiti u toku projekta.

Slika sa treninga

 

Dakle, ova trodnevna obuka se razlikuje u odnosu na dvodnevnu u tome što, ne samo da dobijete znanje da samostalno krenete da koristite MS Project, već dobijete projekat u potpunosti urađen u MS Project-u. Znači imaćete vaš tekući ili budući projekat prebačen u MS Project i sve što vam predstoji je da krenete sa njegovom realizacijom.

Dobićete gotov fajl sa projektom koji ste predložili (.mpp) i koji je spreman za upotrebu

 

SLIKE SA TRENINGA

 

TERMIN OBUKE:

Datum: 21.jun

Tip obuke: online, uživo sa predavačem preko Zoom platforme

Trajanje: pet dana (četiri dana obuke i jedan dan nadoknade)

Vreme: ponedeljak-petak 10.00h do 13.30h

INVESTICIJA: 24.990 RSD (215 EUR) + PDV

ZA FIZIČKA LICA: 24.990 RSD

 

SFRJ u malom – slika sa otvorene obuke za MS Project! Učesnici obuke su bili iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i prešli su skoro 1.500 km kako bi učestvovali na obuci!

 

DA REZIMIRAMO ŠTA SU NAJVEĆI BENEFITI VAŠE OBUKE:

 

 

I – NAUČIĆETE KAKO DA NAPRAVITE PLAN PROJEKTA

Naučićete kako da dodate sve aktivnosti koje čine projekat kako biste lako napravili Gant dijagram. Ako tome dodate i resurse (ljude, materijale, mašine, opremu, podizvođače) imaćete i budžet. Napravićete plan po kome treba da radite gde će svako znati šta mu je činiti na projektu. A bez toga, nema uspešnog projekta, zar ne?

 

II NAUČIĆETE KAKO DA SNIMITE INICIJALNI PLAN

Inicijalni plan je vitalni deo svakog projekta. On nam govori kako treba da napreduje projekat. Bez njega, nećete moći da znate kako ide vaš projekat. Kada imate snimljen inicijalni plan, možete da poredite stvarni napredak sa planiranim. I da reagujete na vreme, što je glavna dobit softvera.

 

III NAUČIĆETE KAKO DA PRATITE PROJEKAT I VRATITE GA NA PRAVI PUT

Bez uspešnog praćenja i kontrole projekta, nema ni uspešnog projekta. Kada ustanovite da projekat kasni ili ste probili budžet, morate odmah da reagujete i da rešite te izazove. Bitno je da znate da tehnikama koje ćemo preći na obuci, možete to da rešite i da ponosno vratite projekat na pravi put. Uvek.

 

strelica

PRIJAVI SE I TI

Ime i prezime (neophodno)

E-mail (neophodno)

Telefon (neophodno)

Firma (neophodno)

Vaša poruka