Kako unaprediti prodaju kroz napredne tehnike i veštine prodaje? | PMS

Veštine prodaje

Savremene tehnike prodaje i prodajne veštine zasnovane na psihološkom profilu kupaca

ili

KAKO UNAPREDITI PRODAJU?

 

U eri kada su informacije dostupnije nego ikada, kada „svako nudi sve“, kada cena postaje osnovna karakteristika proizvoda, tradicionalne tehnike prodaje koje koriste standardne šablone unapred su osudjene na neuspeh.

Savremeni prodajni timovi, a samim tim i savremeni prodavac mora biti fokusiran na potrebe klijenta i da oseća empatiju prema njemu. Mora da nađe rešenje za klijenta, a ne samo da proda. Mora da poboljša svoje veštine prodaje i da klijenta tretira kao partnera i razvija dugoročni poslovni odnos.

tehnika-prodaje

 

Pre svega treba definisati šta je prodaja? Postoji nekoliko definicija, od one uopštene i veoma tačne:

Sve u životu je prodaja!

 

Do one stručne definicije prodaje:

Ugovor dve strane odnosno prodavca i kupca koji uključuje transfer vlasništva robe ili imovine koju poseduje prodavac ili usluge koje će prodavac izvršiti kupcu u zamenu za vrednost, odnosno novac. 

 

Šta god da prodajemo, osnovni elementi svake validne prodaje su: nadležnost kupca i prodavca da sklope dogovor/ugovor, uzajamna saglasnost o uslovima prodaje, predmet prodaje koji se može prodati i odgovarajuća naknada koje će kupac isplatiti prodavcu za dati predmet (robu, uslugu i sl.)

Dakle, bez obzira da li prodajemo robu, nekretnine, usluge ili ideje, mi smo svakodnevno u procesu prodaje. Čak iako ne radimo kao menadžeri prodaje, mi stalno prodajemo.

Prodajemo”sebe” i svoje ideje kako bi motivisali zaposlene, dobili povišicu, zaposlili se na boljem radnom mestu kod novog poslodavca, naterali decu da nešto urade, kako bi našli investitore za biznis ideju… 

Onda je dobro, čak i preporučljivo da znamo kako biti dobar i uspešan prodavac, zar ne? Dobro bi bilo da znamo koji su to koraci prodaje, kako da ih unapredimo, tj. kako poboljšati i unaprediti prodaju.

Na svu sreću, sve se uči, pa i prodaja. Nekima to ide brže nego drugima, što se kaže imaju prirodni talenat. Ali i oni koji nemaju taj talenat mogu da nauče prodajne veštine. Brzo i lako jer je ovaj trening prodaje tako osmišljen. Da brzo i lako polaznike nauči da prepoznaju osnovne korake prodaje ida kroz vežbe dobiju sigurnost i samopouzdanje u svom nastupu. Ako su mogli ostali polaznici da ovladaju ovim tehnikama, onda mogu i svi ostali, jer sve se UČI.

 

KOME JE NAMENJEN OVAJ TRENING PRODAJE

Trening„Napredne tehnike prodaje” namenjen je svima onima koji žele da saznaju kako biti uspešan prodavac i kako poboljšati prodaju. Znači, prvenstveno je namenjen menadžerima prodaje, ali i svima koji žele da unaprede prodaju i povećaju efikasnost u prodaji. Naravno, i da ostvare dugoročne relacije sa kupcima i razviju skladne odnose sa klijentima i kolegama.

Cilj prodaje nije samo jedna prodaja, već kontinuirana prodaja i saradnja sa kupcima na duge staze. Samo takav model poslovanja je održiv i samo je tako moguće upravljati prodajom i izvršiti unapređenje prodaje i samog poslovanja. A da ne pričamo o tome koliko puta je lakše prodati “starom”, poznatom kupcu, nego pronaći novog.

Na osnovu ovog treninga sigurno ćete poboljšati svoje tehnike prodaje i prodajne veštine i proširiti bazu kupaca. Nebitno je da li želite da povećati prodaju u maloprodaji ili veleprodaji, sistem je isti. Tehnike su primenljive uvek i svuda, u svim industrijama, tipovima prodaje, kod svih klijenata…

 

Tehnike deluju odmah i sada!

 

Zato ako ste zaposleni koji su u neposrednom kontaktu sa kupcima i klijentima (menadžer prodaje, rukovodilac prodajnog tima) ili želite da saznate kako povećati prodaju roba ili usluga, pridružite nam se. 

klijent-prodavac

CILJEVI TRENINGA

  • Poboljšanje konkretnih prodajnih veština i tehnika
  • Smanjenje troškova prodaje
  • Povećanje produktivnosti menadžera prodaje
  • Efikasno upućivanje novopridošlih prodavaca
  • Homogenizacija prodajnog tima
  • Razvijanje dodatne motivacije za prodaju
  • Saznati kako poboljšati prodaju

 

OPIS KURSA

Obuka za poboljšanje tehnika prodaje je interaktivna, sastoji se iz teoriskih blokova, grupnih diskusija, kraćih vežbi i igranja uloga uz učešće svakog pojedinca.

 

AGENDA

09.00-09.30 Pozdravna reč, upoznavanje, 

09.30-11.00 Komunikacija, osnove komunikacionih procesa – 1. deo

11.00-11.15 Pauza

11.15-12.45 Komunikacija, osnove komunikacionih procesa – 2. deo

12.45-13.45 Pauza

13.45-15.15 Tehnike direktne prodaje – Tipovi ličnosti (4 tipa ličnosti) prepoznavanje, pristup, zatvaranje prodaje

15.15-15.30 Pauza

15.30-16.00 Završna vežba, evaluacija

menadzer-prodaje

 

OPŠTE INFORMACIJE O OBUCI

Trajanje: 1 dan (subota)

Vreme: 9.00-16.00h

Tip obuke: In-house

Minimalan broj polaznika: 3

Cena po polazniku: 14.990

 

 

 

strelica

Želim da unapredim i povećam prodaju

Ime i prezime (neophodno)

E-mail (neophodno)

Telefon (neophodno)

Firma (neophodno)

Prijavljujem se za kurs

Vaša poruka

 

 

 


OSTALE OBUKE IZ POSLOVNIH/MENADŽERSKIH VEŠTINA


Pareto metoda
Rešavanje problema
Cost-benefit analiza
Strateško pozicioniranje i unapređenje poslovanja
Benchmarking
Efikasno upravljanje vremenom
Veština prodaje