Obuka za Power Point

Power Point

Microsoft Power Point je jedan od najpopularnijih programa za izradu prezentacija.

Svakodnevno se koristi da bi se prezentacije prikazale na atraktivniji i precizniji način uz brojne specijalne efekte. Sa nekoliko klikova možete dodati grafike, slike, tekst, video, zvukove i mnoge druge efekte. 

Za većinu poslovnih sastanaka, Power Point prezentacija je pun pogodak jer čini vaše izlaganje interesantnijim, dinamičnijim, lepšim.

Šta je Power Point prezentacija ili .ppt fajl?

Kombinacija različitih slajdova koji prikazuju grafičku i vizuelnu interpretaciju podataka, radi predstavljanja informacija na kreativniji i interaktivniji način naziva se Power Point prezentacija ili .ppt fajl.

Kada su svi slajdovi Power Point prezentacije postavljeni u seriju, a zatim predstavljeni grupi ljudi, gde se svaki slajd pojavljuje jedan za drugim, je postavljen obrazac, što je poznato kao Power Point projekcija slajdova.

Koji elementi se mogu dodati slajdu?

Power Point slajdu mogu se dodati sledeći elementi:

 • Clip Art
 • Grafovi
 • Tabele
 • Fotografije
 • Grafikoni
 • Media klipovi
 • Video
Svi ovi elementi se koriste da poboljšaju veštine prezentacije i učine slajd interaktivnim.

10 benefita korišćenja Microsoft Power Point prezentacija

I – široko prihvaćen format datoteke

Microsoft Power Point je, kao što je već pomenuto, široko prihvaćen format datoteke u kojem se slajdovi koriste za prenošenje informacija. To je standardna komponenta Microsoft Office paketa i kompatibilna je sa Google Slides-om, Keynote-om i drugim softverima za prezentacije otvorenog koda. 

Prema nekim rezultatima istraživanja o popularnosti i upotrebi softvera za prezentacije, procenjuje se da je Power Point trenutno instaliran na više od milijardu računara širom sveta. Veruje se da bi moglo da se kreira oko 30 miliona Power Point prezentacija svakog dana.

II – širok izbor opcija za izvoz datoteka

Velika prednost koju nudi Power Point je to što možete izvesti celu prezentaciju ili njene delove. Možete birati format izvoza (export) u različitim formatima. Pošto ne morate da šaljete prezentaciju nužno u .ppt ili .pptx formatu, onaj kome je šaljete nema potrebe da ima Power Point ili Power Point Viewer da bi je otvorio.

Možete je izvesti kao .pdf fajl i izgled i dizajn neće biti promenjeni. Slajdovi prezentacije se takođe mogu sačuvati i izvesti kao .png ili .jpg. Ako je potrebno, prezentacija se takođe može izvesti u video zapis i sačuvati u MP4 formatu. Ako gifovi čine deo vaše prezentacije, mogu se sačuvati i izvesti kao animirani GIF-ovi. Uvek imate opciju štampanja i mogućnost da izvezete svoju prezentaciju ili delove prezentacije u Word. Kada ga izvezete u Word, sadržaj se može uređivati pre samog štampanja.

III – odlična vizuelizaciju podataka

Power Point je neverovatan alat koji omogućava kreiranje i prezentovanje podataka prijatnih za oko i lako razumljivih. Različita vizuelna pomagala kao grafikoni, animirani prelazi i infografika su među najprivlačnijim karakteristikama Microsoft Power Point-a. Ove funkcije mogu pomoći da složene ideje i podaci budu lakše i lepše prikazani.

IV – fleksibilnost u dizajnu

Power Point pruža ogromnu fleksibilnost u dizajnu i kreativnosti. Možete, na primer, da koristite njegove ugrađene funkcije kada kreirate slajdove. Tako se uveravate da će pravi elementi i sadržaj privući pažnju.

Ostale karakteristike uključuju spajanje oblika, stvaranje slojeva i kreativnu upotrebu boja. Dizajnerske karakteristike koje Power Point nudi u mnogim aspektima mogu se uporediti sa naprednim softverskim rešenjima za dizajn kao što je Adobe InDesign. Nije vam potreban poseban softver da biste dizajnirali slajdove. 

V – kvalitet slike

Još jedna stvar koja će vam se svideti kod Power Point-a je izuzetan kvalitet slike. Možete da izaberete između preko 100 grafika, uključujući isečke i fotografije. Grafika se lako može modifikovati, podesiti i promeniti veličinu. Istovremeno, možete koristiti i različite  izglede teksta da biste svoju prezentaciju  učinili privlačnom. Štaviše, ako imate zahtev koji premašuje broj grafika ili fotografija uključenih u Power Point, možete čak da koristite sliku iz drugog izvora, kao što je PDF datoteka.

VI – šabloni

Kada koristite Power Point  funkciju kreativnih šablona, ona automatski generiše ideje za dizajn koji možete izabrati. Dobijajte praktično neograničene opcije jer ova funkcija odgovara sadržaju koji kreirate sa profesionalno dizajniranim izgledima u pozadini. Ova je posebno velika prednost za korisnike bez ikakve dizajnerskog znanja. Omogućava vam da dizajnirate prezentacije koje izgledaju profesionalno čak iako nemate iskustvo u tome.

VII – funkcionalnost za korišćenje i na mreži i van mreže

Power Point vam nudi mogućnost rada na mreži ili van mreže. Kada koristite Power Point na mreži, možete kreirati i deliti osnovne prezentacije direktno u pregledu. Ali treba imati na umu da Power Point zasnovan na vebu nema sve funkcije koje ima desktop aplikacija. Međutim, za jednostavnije prezentacije, veb verzija je dovoljno dobra i možete da predstavite svoj slajd šou sa bilo kog mesta gde imate pristup internetu.

 

VIII – omogućava laku saradnju i deljenje sa drugim članovima tima

Power Point je idealan alat za deljenje i saradnju sa članovima tima kada kreirate prezentaciju kao tim. Imate različite opcije. Možete samostalno kreirati prezentaciju, a potom je poslati članovima tima na komentare ili uređivanje. Ili možete trenutno da radite na toj prezentaciji zajedno sa drugim članovima tima putem Power Pointa na vebu ili tako što ćete svoju prezentaciju kreirati na radnoj površini a potom sačuvati na cloudu.

IX – mogućnost dodavanja velikog broja multimedijalnih sadržaja

Power Point vam pruža alate da učinite bilo koju prezentaciju zanimljivom upotrebom multimedija. Kada koristite Power Point možete u toj prezentaciji imati:

 • tekst sa mogućom instalacijom dodatnih fontova,
 • video snimke,
 • pozadinsku muzika,
 • glas naratora koji objašnjava vizuelni materijal na ekranu,
 • grafike koje ilustruju tendencije,
 • tabele za uređenje informacija i još mnogo toga.

Neće vam biti potreban poseban alat da biste kreirali zanimljive prezentacije. Power Point sve ima ugrađeno.

X – pogodan za početnike ali i napredne korisnike

Novi korisnici mogu lako naučiti kako da koriste ovaj softver. Ne morate da budete grafički dizajner da biste koristili softver. Možete lako odabrati šablon i dodati sliku i tekst na slajdove. Tekstu ili slici je lako dodati bilo koji efekat animacije. Da biste dodali animaciju, potrebno je samo da kliknete na tekst ili na sliku i kliknete na efektnu animaciju koja želite da primenite.

Svestranost Power Point-a osigurava da, s jedne strane, kreatori prezentacije sa naprednim dizajnerskim veštinama nisu razočarani dizajnerskim alatima i mogućnostima koje nudi Power Point, a sa druge strane, početnici bez ikakvog dizajnerskog iskustva mogu kreirati prezentacije profesionalnog izgleda.

Šta ćete naučiti na obuci za PowerPoint?

I-II DAN

 • Osnove PowerPointa (meni, organizacija prezentacije)
 • Korišćenje gotovih tema i stilova
 • Tekstualni slajdovi
 • Formatiranje sadržaja slajda (Font , Paragraf). 
 • Kreiranje i rad sa formulama 
 • Rad sa istaknutim sadržajem i slojevitim sadržajem 
 • Izbor master slajda
 • Rad sa listama i nabrajanjima
 • Kreiranje i rad sa tabelama 
 • Kreiranje i dodavanje grafikona
 • Formatiranje grafikona

III-IV DAN

 • Rad sa multimedijalnim sadržajem 
 • Slike i video zapisi 
 • Izrada i formatiranje crteža (Drawing) i šema (SmartArts) 
 • Animacija slada i elemenata slajda (Animations) 
 • Tranzicije slajda (Transition)
 • Priprema i isporuka prezentacije 
 • Dodavanje hedera i futera 
 • Štampanje prezentacije
 • Obnavljanje celog kursa

Ali da biste napravili odlične prezentacije, prvo morate naučiti alate. Power Point dolazi sa dosta fleksibilnosti i funkcionalnosti dizajna, a moćan softver obično zahteva malo učenja da biste iz njega izvukli maksimum. 

Ako je poslovna komunikacija sastavni deo vašeg posla, onda je Power Point jedan od alata gde je potrebno da imate punu stručnost.

Lakoća korišćenja, fleksibilnost i kompatibilnost čine ga pravim softverom za vaše prezentacije.

GLAVNI BENEFITI TRENINGA

ODLIČNA VIZUELIZACIJA

Ako tvoja uloga uključuje vizuelizaciju podataka, Power Point je neverovatan alat koji ti omogućava kreiranje i prezentovanje podataka prijatnih za oko. 

Podaci su pregledni, lako razumljivi i lepše prikazani.

ŠABLONI

Upoznaćeš se sa širokim spektrom prilagodljivih Power Point šablona i tema za poboljšanje celokupnog dizajna prezentacije. Možeš lako da uređuješ i menjaš redosled slajdova, dodaješ prelaze i animacije i primenjuješ različite opcije formatiranja kako bi svoj sadržaj učinio efektnijim i profesionalnijim.

 

INTERAKTIVNA PREZENTACIJA

Uz Power Point učinićeš svoju prezenatciju interaktivnom jer slajdu možeš dodati slike, tabele, grafikone, video materijale. Šta god ti padne na pamet, može se dodati prezentaciji.

LAKOĆA UČENJA

I još jednom da napomenemo, ovaj program ćeš vrlo brzo i lako naučiti. Ima prepoznatljiv Office interfejs, sve je intuitivno i logično.

OPŠTE INFORMACIJE O POWER POINT OBUCI (ZA FIRME)

Trajanje kursa 4 dana
Vreme 10:00-13:30h
Tip obuke online
Minimalan broj polaznika 4
Investicija po polazniku 24.990 + PDV

Prijava za Power Point obuku

  Ime i prezime (neophodno)

  E-mail (neophodno)

  Telefon (neophodno)

  Firma (neophodno)

  Vaša poruka