Kako motivisati tim na projektu? | Project Management Srbija

Kako motivisati tim na projektu?

Kako motivisati tim na projektu?

Kako motivisati tim na projektu?

Zašto je bitna motivacija pri upravljanju projektima?

 

Neka bude zabavno

Vođa projekta ima velike odgovornosti, on upravlja svim aspektima projekta, znači timom, vremenom, kvalitetom, budžetom…

Da bi uspeo u tome mora da poseduje liderske osobine, mora neprestano da upravlja svojim timom, da ih inspiriše i motiviše. Samo motivisani tim daje dobre rezultate.

Pri svemu tome, upravljanje projektima može biti komplikovano, sa puno stresa, teškog rada i pritisaka. Često traje mesecima pa motivacija tima opada sa vremenom.

U takvim složenim uslovima kratkih rokova, ambicioznih ciljeva, nervoznih stakeholdera, postavlja se pitanje:

 

 

Motivacija na projektu – kako motivisati tim?

 

Naša praksa je pokazala da motivacija tima zavisi od samih članova tima, i da u takvim uslovima, treba primeniti sledeće strategije za motivaciju:

  • naći šta motiviše ljude
  • neka bude zabavno
  • nemojte da vam saradnici sagore
  • uvedite nagrade i priznanja

 

Da krenemo redom i da razjasnimo svaku od ovih strategija.

 

1. NAĆI ŠTA MOTIVIŠE LJUDE

Prvo i osnovno pravilo je da smo svi različiti i da treba svakoj osobi prići na drugačiji način. Za svaku osobu treba pronaći baš ono što je motiviše. Ako nekoga motiviše novac, onda napravite novčane nagrade u vidu bonusa za realizaciju projektnih ciljeva. Ako ih motivišu tehnička dostignuća, onda im dajte ulogu na projektu koja će biti tehnički izazovna i zahtevna. Ako vole da uče i rastu sa svakim novim znanjem koje usvoje, dajte im dodatne obuke i treninge.

Dakle, detaljno proučite svoje članove projektnog tima, razgovarajte sa njima, pitajte ih šta ih motiviše i preduzmite sve potrebne korake da im to nešto omogućite u toku projekta.

 

2. NEKA BUDE ZABAVNO

Projekti su težak posao, rokovi su, najčešće, prilično nategnuti, pa temperatura može drastično da poraste i prouzrokuje sukobe na projektu. Kada ima puno rada i stresa i puno rizika na projektu, onda je teško raditi i dati svoj maksimum. Zato smanjite tenzije nekim zajedničkim ručkom, sportskom aktivnošću ili izletom. Smejte se i širite smisao za humor jer uz smeh je sve lakše. Napravite da bude zabavno jer je tako lakše da se radi i stres se drastično smanjuje, a zadovoljstvo tima povećava.

 

3.    NEMOJTE DA VAM SARADNICI PREGORE

Neki ljudi daju bolje rezultate od drugih, brži su, efikasniji i kvalitetnije izvršavaju zadatke. Naravno, svaki projekt menadžer voli da radi sa takvim ljudima i da im da što više zadataka. Posledica toga je kašnjenje projekta. Ako dobre radnike preopteretite, a loše mnogo rasteretite, ovi dobri neće moći da daju prave rezultate zbog preotperećenosti.

Zato uočite problem na vreme i trudite se da ravnomerno rasporedite radne zadatke i da konstantno motivišete svoj tim. One kritične zadatke koji mogu da ugroze projekat dajte boljim i iskusnijim radnicima, a one koji su sporiji više nadgledajte, obučavajte, motivišite i možete napraviti i od njih izvanredne članove projektnog tima.

 

4.    UVEDITE NAGRADE I PRIZNANJA

Nagrada je dobra motivacija

Tim sa visokim performansama ima visok nivo motivacije. Motivacija je uslovljena priznanjima i nagradama. Ne košta puno odati priznanje ili nagraditi nekoga, a može biti kritično za uspeh.

Ako je član tima postigao uspeh iznad očekivanog, odajte mu priznanje pred ostalim članovima tima. Svi vole da budu pohvaljeni kada nešto dobro urade i svi vole menadžere koji im odaju priznanje. Sa druge strane ako imate člana tima koji ne radi kako treba, skrenite mu pažnju na to. Međutim, niko ne voli da bude kritikovan pred drugima pa to uradite u četiri oka, nikako pred timom.

Budite iskreni sa njim i navedite mu konrektne situacije u kojima je došlo do kašnjenja realizacije projektnih aktivnosti. Ne napadajte čoveka, već ponašanje koje nije prihvatljivo na projektu.

Nagrađivanje članova tima za izvanredne performanse je veoma važno. Bilo da mu dajete novčani bonus,  edukaciju, slobodan dan, službeni put ili nešto drugo, jedno je sigurno.

 

Vaše ponašanje će biti cenjeno i rezultovaće novim izvanrednim učinkom te osobe i celog tima. Sada kada znate kako motivisati tim, možete lakše da upravljate njime i da očekujete bolje rezultate.