Kako je Roki Balboa došao na Blogomaniju | Project Management Srbija

Kako je Roki Balboa došao na Blogomaniju

Kako je Roki Balboa došao na Blogomaniju

Kako je Roki Balboa došao na Blogomaniju

Project Management Srbija na Blogomaniji 2013

 

Kao što smo već pisali, ove godine smo aktivno učestovali na Blogomaniji predavanjem “Kako biti efikasniji u životu?“.

PMS na Blogomaniji

Kako biti efikasniji?

Pre same prezentacije koja će biti na kraju članka, evo kratke uvodne priče o tome

 

KAKO JE ROKI BALBOA DOŠAO NA BLOGOMANIJU?

Jeste li gledali Rokija, bilo koji deo? Znate čuveni bokser Roki Balboa koji je uvek kasnio sa pripremama, pa je morao da žuri i da se priprema na specifičan način. Pa uvek neki posebni trbušnjaci, specijalne zimske pripreme, nošenje debla kroz sneg i sve one aktivnosti koje je trebalo da uradi za kratko vreme. Uvek je kasnio u odnosu na konkurenta i morao je brzo i efikasno da se  sprema za meč.

Sigurno se sećate one čuvene scene iz filma, scene koja je po mnogima obeležila film.  Zamislite trčanja ulicama Filadelfije i setite se Rokija kako nosi sivu trenerku i kako znojav trči, crna kovrdžava kosa mu se vijori na vetru, a iza njega je ceo komšiluk. Gomila dece trči za njim. Onda vidimo stepenice, čuvene stepenice koje su kilometrima duge. A Roki je sve brži i brži, i sve veću razliku pravi u odnosu na ljude koji su iza njega. Sve je sigurniji da je na pravom putu i sve se brže penje stepenicama.

I na kraju vrhunac. Osećaj ponosa, široko raširene ruke  i skakanje od radosti kada se popeo uz stepenice. I muzika koja prati celu scenu. Ta scena je definitvno obeležila film i predstavlja antologijsku scenu.

Simbolično predstavlja put ka uspehu.

 

Roki je uvek je imao neki specifičan trening koji se razlikovao od običnog, dugotrajnog koji su imali njegovi protivnici. I jedino na taj način je mogao da podigne nivo fizičke spreme na nivo poteban za jednu takvu borbu.

Zašto je Roki bio drugačiji. Imao je CILJ, tačno je znao šta hoće. I dobro je što je tako jer je na taj način mogao da bude efikasan, da odbaci sve druge stvari koje ga sprečavaju da ostvari cilj.

Roki je imao FOKUS, išao je skoncentrisan ka svom cilju. Svaku vežbu je radio maksimalno, do zadnjih granica, do zadnjeg atoma snage od zadnje grašje znoja. Uvek posvećen, uvek skoncentrisan. Trpeo je mnogo toga da bi ostvario cilj. Trpeo je podsmeh ostalih, ciničnost, opovrgavanje njegovih borilačkih veština, ruganje njegovim šansama za pobedu.

Pa kako običan fizički radnik koji radi u kasapnici da pobedi vrhunskog boksera? Zar je to moguće? Često u stvarnom životu naša ideja ne dođe do realizacije jer nas okolina unedi da nije dobra.

Ali Roki se nije predavao, verovao je u sebe, bio je organizovan i efikasno je vežbao.

Roki je imao cilj da postane prvak sveta.

Roki je imao fokus i punu koncentraciju.

I na kraju kada nešto toliko želite uspeh je zagarantovan.

I Roki je uspeo. Postao je prvak sveta.

Roki prvak sveta

A ako može jedan totalni anonimus da postane prvak sveta u boksu, onda možemo i mi da postanemo efikasniji jer ljudi, znate, umeju pronaći način da budu efikasni na lak i jednostavan način.  Sa druge strane, sigurno je lakše postati efikasniji nego postati prvak sveta…

To je samo delić priče sa našeg predavanja. Za sve koji nisu bili na predavanju u nastavku je prezentacija

A za one koji žele da vide i čuju celu prezentaciju, vidimo se na nekoj od sledećih Blogomanija.  Topla preporuka za narednu Blogomaniju jer ćete:
  • čuti puno korisnih stvari,
  • upoznati puno zanimljivih ljudi,
  • odmoriti se u predivnim hotelima
  • rekreirati (basket, joga, fitnes, kuglanje)
  • osetite čari welness i spa centra
  • i napuniti baterije za nove izazove.
Do nove Blogomanije uživajte u prizorima sa Kopaonika.

Fenomenalan smeštaj – hotel Angella ****

Snežni Kopaonik

Kad se smrznete tu je kafić na stazi

Tu je i kafić preko puta Angelle

 


Srodne teme:

12 pravila za uspeh u životu

 

Jedan komentar na “Kako je Roki Balboa došao na Blogomaniju

  1. Pingback: Projekat Blogomanija ili kako uspesno organizovati IT konferenciju | Upravljanje projektima