12 pravila za uspeh u životu – 4.pravilo | Project Management Srbija

12 pravila za uspeh u životu – 4.pravilo

12 pravila za uspeh u životu – 4.pravilo

12 pravila za uspeh u životu – 4.pravilo

12 pravila za uspeh

 

Četvrto pravilo za uspeh, kaže:

4. TI PRAVIŠ NAVIKE, A ONDA NAVIKE PRAVE TEBE

To znači da su naši životi kreirani onim što radimo, a ne onim što nameravamo da radimo. ” Kako seješ, tako žanješ” – kaže narodna poslovica. I svakoga dana kada sejete, pažljivo birajte šta ćete sejati. Najveći i najznačajniji uticaj na  naš život imaju male svakodnevne aktivnosti: učenje, postavljanje ciljeva, štednja para, vežbanje, osmeh, reći nekom: – Hvala. Te stvari nam omogućavaju uspeh. Uraditi pravu stvar u pravo vreme, ima mnogo više uticaja, nego napraviti dramatične napore kada je suviše kasno. Bubanje možda može da prođe u školi, ali ne i u stvarnom životu. Školska godina se završi za par meseci, a život traje mnogo duže. SatNajznačajnije stvari u životu se ne bubaju, one se uče planski, svakoga dana se radi na njima. To se zove vežbanje, vežbanje da budete zdravi, u dobroj vezi, bogati, uspešni. Radite na sebi, neprestano se usavršavajte i rastite. Znači, dnevno vežbanje, prema utvrđenom rasporedu.

“Kako? Pa, ništa ne mogu da uradim na vreme”. Tako nešto ne postoji za dobrog project menadžera . Sve može da se uradi na vreme, sve, baš sve, ako se planira. Sve je stvar prioriteta. Prioriteti kreiraju kvalitet života. Vežbajte život. Menjanje života ne iziskuje previše vremena. Kako?

Vežba

Krenite sa ponavljanjem jedne pozitivne stvari u roku od tri nedelje i postaće Vam navika. Jednostavno, zar ne? Onda dodajte još jednu, pa još jednu.

Forsiranje dobrih navika automatski stvara neku pozitivnu energiju, sreću i zadovoljstvo oko Vas i život kreće na bolje.


12 pravila za uspeh:

1. Samokontrola i veština komunikacije

2. Vi ste centar univerzuma

3. Ono što misliš to i dobiješ

4. Ti praviš navike, a onda navike prave tebe.

5. Krivica Vas zarobljava, a odgovornost oslobađa.

6. Obaveza je prevara

7. Očekujte Više od sebe, a manje od drugih

8. Ne postoji srećno do kraja života, morate ga napraviti

9. Oprostite drugima

10. Postoji pakao, sami ga pravimo!

11. Možeš da napraviš raj na zemlji

12. Nikada nije kasno za promene

 


PREPORUKA:

31 način da povećate samopouzdanje na poslu