12 pravila za uspeh – 11.pravilo | Project Management Srbija

12 pravila za uspeh – 11.pravilo

12 pravila za uspeh – 11.pravilo

12 pravila za uspeh – 11.pravilo

12 pravila za uspeh

 

Jedanaesto pravilo za uspeh, kaže:

Možeš da napraviš raj na zemlji.

Uspeh je napraviti sopstveni raj na zemlji. Da, to je moguće, moguće je napraviti život boljim, korak po korak. Ne treba mnogo, samo je potreban drugačiji pogled na svet, samo je potrebno ubaciti neke nove rutine. Najbolje je vežbati rutine na dnevnom nivou.

Svakoga dana provedite nešto vremena sami sa sobom, pronalazeći svoj mir. Uživajte u sećanjima. Upravljajte svojim životom, tako što ćete upravljati svojim sećanjima. Kad god pogledate iza sebe, u prošlost, uživajte sećajući se lepih stvari. Oprostite drugima za loše stvari koje su Vam naneli i sećajte se samo lepih stvari.

Raj na zemlji
Činite dobra dela jer činjenje dobrih dela omogućava stvaranje raja, pokažite male znake pažnje, budite ljubazni prema drugima, omogućite ljudima da se smeju u Vašem prisustvu, jednom rečju omogućite im da se osećaju bolje. Takođe, činite hrabra dela, čak, iako niko neće saznati da ste to vi učinili.

Davanje obećanja samom sebi i ispunjavanje tih obećanja podiže samopoštovanje i predstavlja još jedan korak ka unutrašnjem miru i raju na zemlji. Postaćete obazrivi u tome što radite i šta ste se obavezali da radite. To Vam daje kredibilitet i uliva poverenje drugima, i što je još bitnije znaćete da ste voljeni zbog toga što jeste, a ne zbog neke laži sa kojom živite. U raju ste kada primetite da postoji mnogo neverovatnih stvari u životu za koje treba biti zahvalan, naročito kada zahvalnost postane sastavni deo Vašeg bića. U raju ste ako pomerate granice, pokušavate nešto novo ili nešto neustrašivo. Nagrada za ta dela je saznanje da ste mnogo veći nego što ste mislili, da možete mnogo više nego što ste mislili. A uvek možete više i više.

Što ste stariji, Vaš lični raj počinje više da utiče na druge ljude u Vašoj neposrednoj okolini. Smejaćete se mnogo više nego većina ljudi, uživaćete u zadovoljstvu i miru više nego što ste mogli da zamislite. I vremenom, postaje sve bolje i bolje. Ako nastavite da sledite svoj put, bićete u raju, mnogo pre nego što napustite ovaj svet.


 

12 pravila za uspeh:

1. Samokontrola i veština komunikacije

2. Vi ste centar univerzuma

3. Ono što misliš to i dobiješ

4. Ti praviš navike, a onda navike prave tebe.

5. Krivica Vas zarobljava, a odgovornost oslobađa.

6. Obaveza je prevara

7. Očekujte Više od sebe, a manje od drugih

8. Ne postoji srećno do kraja života, morate ga napraviti

9. Oprostite drugima

10. Postoji pakao, sami ga pravimo!

11. Možeš da napraviš raj na zemlji

12. Nikada nije kasno za promene

 


PREPORUKA:

31 način da povećate samopouzdanje na poslu


Jedan komentar na “12 pravila za uspeh – 11.pravilo

  1. ramovi za slike

    Ovo mi se posebno svidja:
    “Davanje obećanja samom sebi i ispunjavanje tih obećanja podiže samopoštovanje”. Tako je treba da postavljamo sami sebi ciljeve i svako ostvarenje tih ciljeva ce nam podici samopouzdanje