Project Baseline: saveti i trikovi | Project Management Srbija

Project Baseline: saveti i trikovi

Project Baseline: saveti i trikovi

Project Baseline: saveti i trikovi

Project Baseline: saveti i trikovi

 

Project Baseline je osnovni plan projekta, odnosno presek stanja projekta u datom trenutku. Prvi ili inicijalni baseline plan se pravi pre početka samog projekta i koristi se za upoređivanje planiranih i realizovanih aktivnosti. To je jedan od najčešće korišćenih alata pri upravljanju projektima.

MS Project je velika pomoć pru upravljanju projektima i u velikoj meri koristi ovaj alat. Preko njega se može snimiti početno, inicijalano stanje projekta, odnosno pratiti tri najvažnija parametra svakog projekta:

  • Cost (cena)
  • Duration (trajanje projekta u danima)
  • Works (broj radnih sati utrošenih na projektu)

 

Kako je Project schedule dokument koji se stalno menja, potrebno je imati inicijalni baseline plan (početno stanje projekta) na osnovu koga bi se pratio napredak samog projekta i upravljalo projektom u slučaju rizičnih događaja, kašnjenja, povećanih troškova ili nečeg trećeg.

Baseline plan se jednostavno pravi pomoću MS Project-a. U prvom koraku kliknemo na Project tab, pa kliknemo na padajući meni pored kartice Set Baseline i onda kliknemo na Set Baseline.

Snimanje baseline plana – korak 1

 

Kada se otvori novi prozor, dovoljno je da kliknemo na dugme OK.

Snimanje baseline plana – korak 2

 

I to je to. Na vrlo jednostavan način smo pomoću MS Project-a snimili baseline, tj. osnovni plan projekta. Zato je i MS Project vrhunski alat za upravljanje projektima jer je njegovo korišćenje jednostavno i intuitivno, a sa druge strane je pravljen prema PMI metodologiji, odnosno knjizi PMBOOK koja je svojevrsna biblija za upravljanje projektima.

U nastavku će uslediti saveti i trikovi za kreiranje baseline planova. Da li će vam ovi korisni saveti za kreiranje Project Baseline plana pomoći ili ne, na vama je da procenite. U svakoj slučaju ih pogledajte i pročitajte pa možda čujete nešto novo.

 

#1 Kreirajte inicijalni baseline plan

Uključite projektni tim prilikom definisanja aktivnosti, određivanja rokova, odgovornih osoba i resursa. Krenite od aktivnosti, dodelite im datume, međusobno povežite aktivnosti i odredite odgovorne osobe. Kada sve bude gotovo, napravite baseline plan.

 

#2 Redovno ažurirajte raspored

Ažurirajte svaku pojedinačnu aktivnosti, bilo po satima koji su potrošeni za njeno izvršenje, bilo po danima. Obeležite aktivnosti koje ste kompletirali, ubacite nove aktivnosti, ubacite modifikovane rokove.

 

#3 Snimajte samo bitne promene

Iako je moguće imati i desetine baseline planova, nema potrebe za tolikim dokumentima. Snimite plan kada dođete do nekih ključnih događaja (milestone). Sa druge strane, poželjno je da svaka velika promena projektnog plana bude zabeležena. Primera radi, ubacivanje novih aktivnosti, promena obima projekta (project scope) je dobar razlog da snimite novi baseline plan.

 

#4 Vratite se na baseline plan na kraju projekta

Baseline plan je odličan alat za učenje. Kada završite projekat vratite se na inicijalni plan pa pogledajte šta ste sve promenili, dodali ili izbrisali. Proverite kako vam se raspored menjao tokom vremena i ispišite naučene lekcije jer ono što vam se desilo na ovom projektu, može da se ponovi na sledećem. Jedina razlika je što ćete na sledećem imati bazu naučenih lekcija i mogućnost da odmah reagujete na pravi način.

A vi jel koristite baseline plan?

 


Srodne teme:

WBS

MS Project 2010 – osnove

Project baseline – saveti i trikovi

Gantov dijagram

Obuka za MS Project